• +48 600 410 388
  • +48 504 452 233
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Pn - Pt: 8:00 - 16:00

Produkty ARNICA

Solanki

Solanki i preparaty fosforanowe

Solanki nastrzykowe to mieszanki odpowiednio dobranych środków funkcjonalnych. Znajdują one szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym. Obecnie są one jednym z podstawowych tego rodzaju dodatków, które używane są w zakładach przetwórstwa mięsnego. Solanki nastrzykowe fosforanowe wykorzystywane są przede wszystkim w procesie nastrzykiwania mięs oraz do sporządzania solanek zalewowych. Solanki mogą zawierać także innego rodzaju dodatki funkcjonalne zależnie od ich przeznaczenia.

 


Zalety stosowania naszych solanek


Wśród głównych zalet stosowania solanek znajdują się:

  • Właściwe związanie wprowadzanej wody do produktu
  • Odpowiednie wybarwienie i stabilizacja barwy wyrobu
  • Zwiększenie wydajności wyrobów mięsnych
  • Wzmocnienie smaku mięsa
  • Większa trwałość wyrobu
  • Zwiększona ekonomia produkcji
  • bezpieczeństwo produkcji
  • ograniczenie podcieków
  • powtarzalność produkcji
 
 

Do jakich wyrobów stosuje się solanki?


Solanki przede wszystkim znajdują zastosowanie w produkcji wyrobów mięsnych, w tym wędlin i wędzonek. Dodawane są między innymi do szynek, schabów, karczków, boczków, wędzonek surowych i parzonych, kiełbas średniorozdrobnionych i gruborozdrobnionych, produktów blokowych, mięs kulinarnych oraz produktów garmażeryjnych.

 

Jak dobrać odpowiedni preparat?


Producenci wędlin mają do wyboru szeroką gamę różnych typów solanek. Ich dopasowanie powinno być indywidualne do konkretnych wyrobów mięsnych, by optymalnie poprawić ich właściwości. Zainteresowanych wysokiej jakości solankami zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszej firmy.

 

pdf Pobierz katalog SOLANKI I PREPARATY FOSFORANOWE

pdf Pobierz katalog wszystkich produktów